söndag 5 september 2010

Goda vänner

I hegen har vi haft besök av Tine från Oslo. Hon är den första av flera kompisar från Oslo och Stockholm som kommer hit under hösten. Vi sa innan vi flyttade att vi förhoppningsvis kommer att få tillfälle att umgås mer med kompisar här och det verkar faktiskt bli så eftersom vi åker hem med jämna mellanrum och många kommer hit.

Vi har även träffat många nya vänner här i Gex. I lördags var det inskrivmning för alla aktiviteter som man kan prova på I och runt stan. Det är ett fantastiskt utbud för vuxna och barn och smidigt att ha allt på ett och samma ställe. Man får dock inte missa just den dagen då det är svårt (en del säger omöjligt) att anmäla sig I efterhand. Men nu är Maya anmäld till den populära balettklassen (vilket är värt ett eget inlägg), Barbro till yoga, teater och astronomi, och jag är med i tennis- och fotbollsklubben. Liv är sedan tidigare anmäld till ridning. Så vi lär inte gå miste på aktiviteter, men det mesta är inom gångavstånd så det lär inte vara så svårt att hinna med. Det blir också bra tillfällen att förbättra franskan och lära känna andra i stan.

I lördags kväll hade vi också ett gang grannar på middag. Vi blev tio vuxna och ett oräkneligt antal barn. Alla fick plats och det nya stora matalsbordet kom till sin rätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar