onsdag 28 juli 2010

Försäkringar

På tross av alla varningar om byråkrati så gick försäkring av hus och hem och barnens nödvändiga skolförsäkring otroligt smidigt idag på morgonen. Vi hade bokat möte med Bruno, en engelsktalande försäkringsagent och före detta granne till Sandy – som snabbt fixade det vi tros behöva för att täcka eventuella problem. Vi behöver fortfarande en lokal bank och ett mobilabonnemang – och det blir nog svårare att klara på engelska. Men jag har nu pluggat in strategiska ord för att förmedla det nödvändigaste. Det svåra är när de börjar ställa motfrågor och vi bara blir sittande med ett fånigt ”je ne comprend pas...”
Alla tjejer är ensamma i huset för första gång eftersom Marcus har tagit flyget till Stockholm för ett par dagars jobb (!). Men vi känner oss inte så ensamma eftersom tjejerna har lekt tillsammans hela dagen. Vi har läst både franska och svenska böcker – och pysslat i trädgården, och spelat WII.
På eftermiddagen kom Jordane och barnen och även Francine inom. Jag kan nästan inte komma över hur hjälpsamma grannarna är och hur väl vi har blivit mottagit såhär långt. Hade jag varit bättre på att köra bil på motorväg så hade vi åkt med i morgon till ett slott över Schweiziska gränsen – men vi bjuder heller in till lite mat här hemma senare på eftermiddagen och håller oss borta från bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar