lördag 2 oktober 2010

Skola

Vi får ofta frågan hur länge vi ska bo här och svarar alltid att vi inte vet men att det beror mycket på hur tjejerna trivs. Vi är medvetna om att omställningen är störst och svårast för dem med ny skola, nya kompisar och inte minst ett nytt språk - eller snarare två eftersom dem även exponeras mycket mot engelska.

Än så länge har det dock gått väldigt bra och mycket enklare än vi hade vågat hoppas. Maya trivs bra i sin lilla skolklass och har fått ett par kompisar (Liz, Lou, Lilou och Minou) som hon leker och kramas (!) mycket med. Det är sällan några tårar när vi lämnar henne på morgonen eller på eftermiddagen och det går även bra de gånger när kompisarnas föräldrar hämtar och lämnar. Men det är onsdagar som är den bästa dagen eftersom det är balett på förmiddagen och svenska skolan på eftermiddagen.

Liv fortsätter att imponera på oss genom att vara så duktig och modig. Efter ett par tuffa veckor har hon redan börjat prata med sina franska klasskompisar (Emma, Julie och Flora) och det börjar lossna med franskan. Det är långa dagar och mycket läxor men det går för det mesta väldigt bra. Franskan är självklart svårast men matten går ganska lätt när hon väl förstår instruktionerna och i engelska är hon bäst i klassen - t.o.m. bättre än fröken enligt sin egen karakteristiskt självsäkra utsago. Gymnastiken är rolig även om hon börjar förstå att man inte kan spurta när man ska springa distans. Att det ingår fäktning (och senare skidåkning) på schemat gör inte saken sämre.  Höjdpunkterna i veckan är dock tisdagar och varanann torsdag då det är ridning. Även onsdagseftermiddagarna på svenska skolan ses fram emot även om svenskaundervisningen inte tillför så mycket. Då är tegelstenarna Barbro köpte på bokmässan mer matnyttiga.

1 kommentar:

  1. Det är så kul att läsa om hur ni har det och bilderna är så härliga!

    SvaraRadera