måndag 2 augusti 2010

Schweiz nationaldag

Även om vi bor i Frankrike känns det lika ofta som vi bor i Schweiz och vi ser ju det senare från övervåningen i huset, och idag (1 augusti)  är det Schweiz nationaldag. Man firar att de tre ursprungliga provinserna Uri, Schwyz och Untervalden slöt ett edsförbund den första augusti 1291. Firandet går dock ganska stillsamt till med picknick, flaggviftande, marknader och raketuppskjutning på kvällen.
Vi började dagen med ännu en sen frukost och franskundervisning med Barbro. Solen steker och värmen kryper upp mot de 30. Före lunch spelar vi tennis. Som beställd så tycker tjejerna jättemycket om att åka ned till tennishallen. Utanför finns gott om utrymme för att cykla och den lediga banan bredvid är som gjord för att leka hästar och ridtävling på. Vi får en dryg timme ostörd tid och kan koncentrera oss helt på spelet. (Tyvärr är Barbros arm nu lite irriterad efter allt spel, och behöver nog vila några dagar. Hårt att känna sig som 20...)

Dagen till ära åker vi sen till Nyon, en fantastisk liten stad vid Lac Leman eller Genevesjön som den också heter. Här finns ett gammalt medeltida slott och en mysig stadskärna – men framför allt är det den vackra omgivningen som imponerar. Bergen speglas i sjön och det är verkligen idylliskt. Det bästa av allt är att det bara tar mindre än 20 min från dörren hemma i Gex. Vi äter glass och som goda turister hoppar vi på det lilla tåget som kör runt i stan... Innan regnet hinner tjejerna utforska lekplatsen och vi kommer oss tillbaks till bilen precis när de första dropparna kommer.

På kvällen kan vi se fyrverkerier runt Genevesjön från takterrassen hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar